یه ترفند ساده برای جلوگیری از اهمالکاری
بخش عاطفی مغز ما همیشه بهدنبال آرامش و اطمینانه؛ بنابراین میخواد از کارهای سختی که پاداش فوری، ارائه نمیدن، دوری کنه؛ بنابراین توی انجام اون کارها اهمالکاری میکنه.
طرف دیگه مغزت، جنبۀ عقلانی داره. این سمت برای برنامهریزی بلندمدت عالیه. درحالی که این سمت ممکنه برای مقابله با پروژههای سخت، عالی باشه؛ اما وقتی کار خیلی پیچیده به نظر میرسه، این طرف میتونه با فکر کردن بیشازحد به کارها از کنترل خارج بشه، اینطوری مغزت با تجزیه و تحلیل فلج میشه.
پس چطوری از به تعویقانداختن کاری که باید انجام بدیم، جلوگیری کنیم؟
قانون ۵ دقیقه
بهجای اینکه بشینی و کاری رو که باعث انزجار و عصبانیتت میشه، انجام بدی، به مغزت قول بده فقط روی یک بخش خیلی کوچیک اما خاص یه کار به مدت 5 دقیقه، فقط 5 دقیقه کار کنی. وقتی این 5 دقیقه تموم شد، تو آزادی کارهای دیگهای انجام بدی؛ میتونه هر چیزی باشه، حتی اگر مربوط به کار نباشه.
راز این قانون اینه که تو بعد از 5 دقیقه واقعاً کار رو متوقف نمیکنی. کوین سیستروم میگه: «اگر نمیخوای کاری رو انجام بدی، با خودت قرار بذار حداقل 5 دقیقه از اون رو انجام بدی؛ بعد از 5 دقیقه، تمام کار رو انجام میدی.»
اگر این زمانهای کوچیک رو تعیین کنی، مغزت اون کار رو به عنوان یه تهدید نمیبینه و بدنت آروم میشه. اینجاست که جادو اتفاق میفته و اینجوری میتونی از اهمالکاری جلوگیری کنی؛ چون مؤثرترین بخش قانون 5 دقیقه، این واقعیته که مغز ما بدش نمیاد سخت کار کنه. ما فقط از فکر کردن بهش خوشمون نمیاد و بعدش میتونیم برای مدت بیشتری به کارمون ادامه بدیم.
مرتبط:
- وقتی تصمیم به شروع یک عادت مگیریم و رویای تغییر زندگیمون رو میبینیم، معمولا هیجان وجودمون رو فرا میگیره اما رفته رفته اهمال کاری میکنیم… ادامه ی مطلب در مقاله ی “اهمال کاری ممنوع”
- روشی که با یک تقویم و ماژیک قرمز میتونه جلوی تعلل کردن توی کارها رو بگیره و ما رو به اهداف معنادارمون برسونه… ادامه ی مطلب در مقاله ی “چجوری از تعلل کردن جلوگیری کنیم؟”
- برای پایبندی به اهدافت باید باورهاتون تغییر بدی، اول از همه تصمیم بگیر که کی میخوای باشی و در راستای پیشرفت به خودت ثابت کن و هدیه بگیر… ادامه ی مطلب “پایبندی به اهداف”