راه های افزایش اعتماد به نفس

راه های افزایش اعتماد به نفس -اکسیدو
| زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه |

 تعریف اعتماد به نفس به زبان ساده میشه باور به خود. یک باور که توانایی روبه‌روشدن با چالش‌ها، موفق شدن و عکس العمل نشون دادن توی اون شرایط وجود داره. وجود اعتماد به نفس نیازمند یک درک واقع‌بینانه از توانایی‌ها و احساس اطمینان داشتن به توانایی هاست. داشتن اعتماد به نفس به افراد کمک می کنه تا اعتبار به دست بیارن و با چالش‌های شخصی و حرفه‌ای مقابله کنن. توی این مقاله در مورد راه های افزایش اعتماد به نفس، توضیحاتی داده شده.

 چطوری اعتماد به نفس رو بسازیم

 اعتماد به نفس انتسابی نیست؛ بلکه یک توانایی اکتسابی هست که می‌تونه به مرور زمان بهتر بشه.

 اعتماد به نفس با تمرین کردن به دست میاد. وقتی آدم‌ها دچار شک و تردید میشن، احساس اضطراب می‌کنن و با قرار دادن خودشون توی این موقعیت‌های خاصی که باعث ترسشون میشه میتونن بفهمن که در نهایت براشون اتفاق نمیوفته و این یک تمرین سادست.

 به‌جز این‌ها دستاوردهای شخصی و حرفه ای باعث احساس اعتماد به نفس می‌شه پس با دنبال کردن و رسیدن به اهداف میتونه این باور رو برامون به وجود بیاره.

 چطوری هر روز اعتماد به نفس رو بیشتر کنیم؟

 اعتماد به نفس به این معنی هست که بدون توجه به نتیجه، احساسات هرچی که باشن باهاشون میتونی روبه‌رو بشی. با پذیرفتش احساساتت به خصوص احساسات دشوار و سخت [به جای انکار کردن] میتونی اعتماد به نفس رو افزایش بدی. باید از انتقاد کردن خودت دست برداری و با خودت مهربونی باشی و احساساتت رو بپذیری.

 چطوری می‌تونیم توی یک زمینه خاص اعتماد به نفس رو زیاد کنیم؟

 اعتماد به نفس همه جانبه نیست. بیشتر آدم‌ها توی بعضی از زمینه‌ها اعتماد به نفس زیادی دارن و توی بعضی زمینه‌ها کم.

 اگر یک زمینه خاص و جدید رو انتخاب کنی میتونی با تقویت مهارت‌هات توی اون زمینه، تماشای دیگران، تمرین کردن با خودت و دریافت توصیه‌های متخصصان، توانایی‌های خودت رو رشد بدی و اعتماد به نفست رو زیاد کنی.

 اعتماد به نفس خیلی زیاد و اعتماد به نفس خیلی کم

 یک برآور واقع بینانه از توانایی‌ها، تعادل سالمی بین اعتماد به نفس خیلی کم و خیلی زیاد به وجود میاره.

اعتماد به نفس خیلی کم می‌تونه جلوی افراد از ریسک کردن و استفاده از فرصت‌ها توی مدرسه، کار و اجتماع رو بگیره.

 اعتماد به نفس خیلی زیاد می‌تونه باعث خودخواهی، غرور و خودشیفتگی بشه.

 تفاوت بین اعتماد به نفس و خودشیفتگی

 خودشیفتگی می‌تونه ناشی از احساس ناامنی و مکانیسم‌های دفاعی باشه. درحالی که اعتماد به نفس از خودآگاهی و توانایی تحمل و پاسخ به یکی از ناامنی‌هاست. اعتماد به نفس ریشه توی احساسات شخصی کافی بودن میاد درحالی که خودشیفتگی احساس برتری نسبت به دیگران به وجود میاد.

 افزایش اعتماد به نفس در بچه ها

 بچه‌ها به خصوص نوجوانان ممکنه با ناامنی‌ها و بی‌اعتمادی دست و پنجه نرم کنن و به سمت دوستی‌ها و روابط عاشقانه برن اما والدین می‌تونن با ارائه‌ی ابزارهای مناسب برای رشد اعتماد به نفس بچه هاشون نقش داشته باشن.

 افزایش اعتماد به نفس در کودکان

 ممکنه والدین دلشون بخواد همه‌ی مشکلات و چالش‌های فرزندانشون رو حل کنن. اما بهتره که اجازه بدن بچه‌هاشون مشکلاتشون رو خودشون حل کنن؛ این کار میتونه مهارت‌های اجتماعی و اجرایی رو تقویت کنه، انگیزه داشتن رو بهشون آموزش بده و حس اعتماد به نفس قوی رو بهشون القا کنه.

 افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

 برای القای اعتماد به نفس به نوجوانان، والدین باید از اهدافشون حمایت کنن، اشتباهات رو به دست آوردن تجربیات و مشکلات رو شواهد تلاش تلقی کنن.

 تمرین و پشتکار داشتن نوجوانشون رو تشویق کنن و از تخلیه نگرانی‌های خودشون به فرزندانشون اجتناب کنن. این‌ها میتونه به باور نوجوانان کمک کنه.

مرتبط:

  •  هیچکس بیدار نمیشه و با خودش بگه: امروز میخوام کاملا خودم رو تحقیر کنم و زخم عمیقی رو ایجاد کنم و 20 سال روش بمونم بنابراین باید خودتو ببخشی… ادامه ی مطلب در مقاله ی “خودت رو ببخش” | اکسیدو
  • اهمیت دادن به افکار بقیه باعث کم شدن اعتماد به نفس و دوری از خواسته هامون میشه. ما حتی به فکر افراد غریبه ی توی اینترنت اهمیت میدیم…ادامه ی مطلب در مقاله ی “افکار بقیه مال خودشون” | اکسیدو
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
  • اکسیدو برای بهتر بودن
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا