پذیرفتن 9 حقیقت تلخ برای زندگی بهتر

برای زندگی بهتر چه کنیم-سبک زندگی بهتر-اکسیدو
| زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه |

همهٔ ما توی زندگی می‌خوایم که حقیقت‌ها رو بدونیم؛ اما اگر حقیقت ناراحت‌کننده باشه، آرزو می‌کنیم که کاش هیچ‌وقت در موردش نمی‌دونستیم. اکثر مردم نمی‌خوان با حقایق ناراحت کننده زندگیشون روبه‌رو بشن، حتی اگه بگن که می‌خوان! اما برای زندگی بهتر لازمه که با این حقایق روبه‌رو بشی و بپذیریشون.

آدم‌ها تا حد ممکن حقایق رو نادیده می‌گیرن و از مشکلات دوری می‌کنن. اگرچه که اولش شاید آسون باشه، اما در نهایت منجر به یه زندگی تکراری و نافرجام می‌شه و توی بدترین حالت، توان قبول کردن مسئولیت زندگیشون رو ندارن. اگر مدام راحتی رو به شجاعت ترجیح بدی، آخرش تبدیل به عروسک خیمه‌شب‌بازی بقیه میشی. اگر این حقایق رو بپذیری، ممکنه بتونی زندگی فوق‌العاده‌ای طراحی کنی.

یا باید شریکی داشته باشی که از رویاهات حمایت کنه یا اصلاً شریکی نداشته باشی

حضور در کنار کسایی که سعی می‌کنن شما رو کوچیک کنن، خیلی دردناکه و اگر شریک زندگیت کسی باشه که سعی کنه رویاهات رو نادیده بگیره، دردناک‌تر خواهد بود.

یکی از بهترین دوستای من، اخیراً توی رابطه‌ای بود که اهداف پارتنرش مهم‌تر از اون بودن. پارتنرش اهمیتی نمی‌داد که دوستم چی می‌خواد داشته باشه یا چه کاری رو انجام بده. تنها چیزی که مهم بود، این بود که دوستم کارها رو تاحدامکان براش آسون کنه تا اون، به‌سمت جلو حرکت کنه. اگر دوستم دربارۀ اهداف بلندپروازانۀ شغلیش صحبت می‌کرد، بهش می‌خندید و می‌گفت که چرا رؤیاهایش دست نیافتنین!؟

اگر پارتنرت، همش سعی می‌کنه ناامیدت کنه، احتمالاً شریک اشتباهیه.

یه رابطه ای درست باید سرشار از حمایت و تشویق باشه. اگر کسی نمی‌خواد برنده بشی، احتمالاً زمانی که بیشتر از هر موقعی بهش نیاز داری که کنارت باشه، نخواهد بود. به همین دلیل، باید همیشه اطرافت رو با کسایی احاطه کنی که می‌تونن تشویقت کنن و ازت برای تبدیل‌شدن به بهترینت حمایت کنن؛ اما وقتی توی پایین‌ترین سطح خودت هستی، هم کنارت باشن.

زندگی عادلانه نیست

اگر انتظار داری که زندگی منصفانه باشه، دیر یا زود ناامید میشی. اتفاقات بد میفتن، گاهی وقت‌ها هیچ توضیح منطقی برای اتفاقاتی که میفته یا چرا مردم کاری رو انجام میدن وجود نداره.

روی چیزهایی که می‌تونی کنترل کنی، تمرکز کن و بقیهٔ چیزها رو به حال خودشون رها کن. نگرانی درمورد چیزهایی که نمی‌تونی کنترل کنی، صرفاً اتلاف وقت و انرژیه.

پول بر جهان حکومت می‌کنه

مهم نیست این حقیقت رو دوست داری یا نه؛ پول مهمه. اکثر مردم دنیا بیشتر از 40 ساعت توی هفته برای پول کار می‌کنن و اینکار رو توی بیشتر عمرشون انجام می‌دن. اکثرشون هم از شغلشون متنفرن؛ اما چاره دیگه‌ای ندارن؛ چون باید صورت‌حساب‌ها رو پرداخت کنن. حتی اگه ما بخش قابل توجهی از زندگیمون رو صرف کار برای پول کنیم، بازهم اکثر مردم اهمیتش رو انکار می‌کنن.

اما حقیقت دردناک اینه که : هرچقدر بگی پول برام مهم نیست؛ فقط بدترش می‌کنه.

تو به پول اهمیت می‌دی؛ چون قبض برای پرداخت داری. هرچی زودتر این حقیقت رو قبول کنی، زندگی برات آسون‌تر می‌شه. از انکار قدرت و اهمیت پول دست بردار و شروع کن به یادگیری نحوه استفاده ازش به نفع خودت.

فقط برای اینکه یه رابطه برای مدت طولانی ادامه داشته، به این معنی نیست که درسته

براساس مطالعه‌ای از مرکز ملی تحقیقات افکار توی دانشگاه شیکاگو، فقط 60 درصد از افراد مورد نظر توی سال 2014 از رابطشون خیلی خوشحال بودن و حتی با وجود اینکه میزان طلاق جهانی در حال افزایش هست، ما اغلب از این غافل می‌شیم که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان روابط سمی خودشون رو ترک نمی‌کنن.

اما بدتر از اون، اینه که ما اغلب اوقات به مدت یه رابطه، به‌عنوان شاخصی از خوشبختی نگاه می‌کنیم. بااین‌حال، حقیقت اینه که میلیون‌ها نفر توی روابطی باقی می‌مونن که دوست دارن ترکش کنن، چون بهش عادت کردن. اون‌ها فکر می‌کنن که سرمایه‌گذاری زیادی توی رابطه انجام‌دادن و در نهایت توی دام تصمیمی که به نفعمونشون نیست میوفتن. بااین‌حال هیچ چیزی، تغییر نمی‌کنه و ناراضی باقی می‌مونن. اما با هر تلاش جدید، زمان و انرژی بیشتری سرمایه‌گذاری می‌کنن؛ بنابراین بیشتر به رابطه وابسته می‌شن و این چرخه برای سال‌ها، دهه‌ها یا حتی یک عمر ادامه پیدا می‌کنه. در آخر هم هر دو طرف وقت و انرژی زیادی رو تلف می‌کنن؛ پس بهتره هروقت متوجه شدن به هم نمی‌خورن؛ راهشون رو جدا کنن.

هیچ‌وقت، زمان بهتری برای شروع وجود نداره

بیشتر مردم به‌جای اینکه زندگی دلخواهشون رو داشته باشن،‌ عمرشون رو به تعویق می‌ندازن؛ چون فکر می‌کنن زمان بهتری برای شروع پیدا می‌شه.

با این حال، حقیقت اینه که کار و رویاهات، هیچ‌وقت قرار نیست آسون‌تر بشه و بهترین زمان برای شروع دیروز بود.

تو هیچ‌وقت نمی‌دونی چقدر زمان برات مونده و مطمئناً زندگی برای به تعویق انداختن چیزهایی که آرزوشون رو داری، خیلی کوتاهه.

تصمیم اشتباه بهتر از تصمیم نگرفتنه

آخرین باری که برای تصمیم‌گیری مشکل داشتی، کی بوده؟ امروز صبح وقتی انتخاب می‌کردی که چی بپوشی؟ دیشب وقتی تصمیم می‌گرفتی چی بخوری؟ یا هفتۀ قبل که باید تصمیمی می‌گرفتی که می‌تونست کل زندگیت رو شکل بده؟

هرچی که بود، شرط می‌بندم که خیلی دور نبوده و تو هرروز برای گرفتن تصمیم‌های کوچیک، تلاش زیادی می‌کنی. چند دهه‌ی پیش می‌تونستی یه قهوه ساده یا قهوه با شیر سفارش بدی و تصمیم بگیری که می‌خوای شکر بخوری یا نه؟ امروز می‌تونی نیم‌ساعت رو صرف مطالعۀ منوی کافه‌ها کنی و این هنوز یکی از بی‌اهمیت‌ترین انتخاب‌های زندگی ماست.

بیشتر مردم اونقدر از تصمیم اشتباه می‌ترسن که اصلاً تصمیم نمی‌گیرن. اما درنهایت گرفتار فلج تجزیه‌و‌تحلیل می‌شن و بخش قابل توجهی از زندگیشون رو صرف فکرکردن دربارۀ تصمیماتشون، به‌جای عمل کردن، تلف می‌کنن.

اما حقیقت دردناک اینجاست: بیش از حد فکرکردن، مولد نیست. این فقط نوعی به تعویق انداختنه؛ چون از تصمیم اشتباه می‌ترسی.

تو فقط با انجام کارهای سخت، قوی‌تر می‌شی

موندن توی منطقهٔ امنت و انجام کاری که همیشه انجام می‌دادی جذاب به نظر می‌رسه، اما دقیقاً به همین دلیله که ممکنه توی حرکت روبه‌جلو شکست بخوری.

اگر فقط کارهایی رو انجام بدی که به نظر آسون می‌رسه، درنهایت زندگی معمولی داری و نمی‌تونی اهداف بلند پروازانت رو به واقعیت تبدیل کنی. رسیدن به چیز ارزشمند، همیشه جسارت، نظم و انضباط و ریسک میخواد. انجام کارای آسون، هیچ‌وقت باعث رضایت و خوش‌حالی نمی‌شه.

هیچ‌کس بی‌عیب نیست

اگر کسی وانمود می‌کنه که کامله، باید بیشتر مراقبش باشی.

همۀ ما عیب‌هایی داریم و اشتباه می‌کنیم. این چیزیه که ما رو انسان می‌کنه و زندگی رو جالب می‌کنه.

بااین‌حال، یکی از بزرگترین نقاط قوت اینه که خوادآگاه باشی و دربارۀ عیب‌هات فکر کنی.

اگه کسی تظاهر کرد که کامله و نمی‌تونه درمورد نقاط ضعفش صحبت کنه، نشون از اونه که خودآگاهی نداره. این آدم‌ها مدام بهت می‌گن چه اشتباهی رو داری انجام می‌دی؛ اما اشتباهات خودشون رو نمی‌بینن.

رسانه‌های اجتماعی، زمان و انرژی شما رو می‌دزدن

شبکه‌های اجتماعی بد نیستن؛ اما بیشتر مردم نمیدونن چجوری ازشون استفاده کنن و قربانیشون می‌شن. میتونی تصمیم بگیری که آیا از رسانه‌های اجتماعی برای بهتر کردن زندگیت استفاده می‌کنی یا درنهایت، وقتت رو با زیروروکردن پست های بی فایده تلف می‌کنی.

می‌تونی تصمیم بگیری که سازنده‌ی محتوایی یا مصرف‌کننده. خالق بودن رضایت‌بخش و انرژی بخشه و حتی میتونه سودآور هم باشه. بااین‌حال، مصرف‌کننده بودن برات هزینه داره (وقت، انرژی و حتی پول).

هدف اول هر پلتفرم،‌ وب‌سایت و رسانه‌های اجتماعی اینه که تا زمانی که ممکنه، تو رو به صفحه نمایششون بچسبونن. این به تو بستگی داره که این چرخه رو بشکنی و از این فناوری به نفع خودت استفاده کنی.

زندگی همیشه آسون نیست؛ اما خوبه. حتی ممکنه با چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو بشی که زنده موندن ازشون یه امتیاز به حساب بیاد.

مرتبط:

  • یکی از قشنگی های تجربیات انسان اینه: فرقی نداره که چند سالته یا درحال حاضر چقدر تجربه داری. زندگی همیشه یه تجربه ی جدید داره که بهت نشون بده…ادامه ی مطلب در مقاله ی “8 درس زندگی”
  • هدف توی زندگی که باعث شادی میشه: احساس مثبت و لذت، دستاورد، روابط، تعهد و معنا که تعهد و معنا از همشونن مهمتره… ادامه ی مطلب در بخش چهارم کتاب آن یک چیز
  • وقتی تصمیم به شروع یک عادت مگیریم و رویای تغییر زندگیمون رو میبینیم، معمولا هیجان وجودمون رو فرا میگیره اما رفته رفته اهمال کاری میکنیم… ادامه ی مطلب در مقاله ی “اهمال کاری ممنوع”
guest
4 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
  • اکسیدو برای بهتر بودن
4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا