کتابهای روانشناسی و کتاب های خودشناسی یکی از منابعی هستن که میتونن دید ما رو نسبت به ذهن و دنیای اطرافمون تغییر بدن.
کتاب های خودشناسی
اینجا ۵ تا کتاب روانشناسی معرفی میکنیم که نه تنها به درک عمیقتر از روانشناسی کمک میکنن بلکه راههای جدیدی برای فکر کردن و فهمیدن خودت و دیگران ارائه میدن.
خود در حال تحول از رابرت کیگان (The evolving self):
توی این کتاب کیگان فراتر از روانشناسی میره و ایدههایی در مورد زیست شناسی، فلسفه و جامعه شناسی رو ترکیب میکنه تا یه جور «نظریه جامع همه چیز» برای رشد و پتانسیل انسانی ارائه بده.
تیکهای از این کتاب:
همه ما از بچگی با خودشیفتگی و خودمحوری بزرگ میشیم و به مرور زمان و با تجربه شکستها مجبور میشیم که حس خودمون رو با دایره بزرگتری از آگاهی ادغام کنیم و هویت مون رو از خودشیفتگی فردی به
تعامل اجتماعی استقلال اجتماعی و در نهایت به یه هویت انعطاف پذیر که همیشه در حال باز تعریفه، تغییر بدیم.
اگه به نظر پیچیده میاد خب پیچیدهست ولی در عین حال فوق العادهست و وقتی واردش بشی، کاملا معنا پیدا میکنه.
این کتاب میتونه همه نیازهای فکریت رو برآورده کنه. ترکیب چندین رشته علمی، ارائه مدلهای نظری عالی با نمودارهای جذاب و جسارت توی تعریف رشد و تغییرات روانشناختی.
فرضیه خوشبختی از جاناتان هایت (the happiness hypothesis)
تا حالا شده تجربهای داشته باشی که یه فیلم رو ببینی و فکر کنی فیلم خوبیه بعدش ۱۰ سال بعد دوباره اون فیلم رو ببینی و اون رو به کلی از نگاه متفاوتی ببینی؟ اما در مورد کتابها این اتفاق نمیافته. عمدتاً به این دلیل که به ندرت دوباره به یک کتاب برمیگردیم و اون رو دوباره میخونیم. به خصوص کتابی که بار اول ازش خوشمون نیومده. کسایی که واقعا روی خودشون کار میکنن و از نظر روانشناختی رشد میکنن، معمولاً اخلاق مدارتر میشن و افرادی که اخلاق مدارتر عمل میکنن، معمولاًاحساس بهتری درباره زندگیشون دارن.
در زمانهای قدیم خوشبختی و موفقیت رو مثل ما توی قالبهای مدرن و الگوریتمی نمیدیدن. براشون خوشبختی یعنی پرورش فضیلت و شخصیت درون خودت. یعنی اگر خودت رو اصلاح کنی، اتفاقات خوب برات میافته.
هایت این ارتباط رو بین تحقیقات مدرن خوشبختی که نشون میده خوشبختی چیزی نیست که بتونی دنبالش کنی و فلسفه باستان، برقرار میکنه.
روانشناسی پول از مورگان هوسل (The psychology of Money)
توی این کتاب به جای اینکه فقط بهت بگه چطور ثروتمند بشی سوالات سختتری رو میپرسه. مثل اینکه اصلاً ثروت چی هست؟ وقتی ثروتمند میشی زندگیت واقعاً چه جوری تغییر میکنه و اینکه چطوری درکمون از پول تغییر میکنه یا شاید قبلاً تغییر کرده باشه این کتاب به همه فرضیاتی که مردم درباره ثروت کار سرمایهگذاری ثروتمند شدن و غیره دارن، چالش میزنه.
زبون ساده و قابل فهم نوشته شده و طنز خاصی توش هست.
ترقی از اسکات بری کافمن (Transcend)
کتاب کافمن تجلیلی از روانشناس معروف آبرهام مازلو هست. احتمالاً مازلو رو به عنوان کسی که مفهوم خودشکوفایی و سلسله مراتب نیازها رو به جهان معرفی کرد، میشناسی.
کافمن نظریه مازلو رو بازبینی کرده و اون رو با جدیدترین تحقیقات علمی درباره خوشبختی و بهزیستی به روز کرده.
این کتاب ورزش دوجانبهای داره
- معرفی عالی و مرور بر کارهای مازلو
- خلاصه جامع از بیشتر چیزهایی که الان درباره بهزیستی انسان میدونیم
احساسات چگونه ساخته میشوند از لیزا فلدمن برت (How emotions are made)
این کتاب باعث میشه که نسبت به احساسات، دیدگاه دیگهای پیدا کنی که قبلاً ازش آگاه نبودی.
بیشتر تحقیقات نشون میداد که احساسات ذاتی و جهانی هستن.
اما فلدمن معتقده که بیشتر احساسات به طور فرهنگی ساخته میشن و بر اساس زمینهها و تجربیات افرادی که اونها رو حس میکنن، تعیین میشن.
خشم توی آمریکا مثل خشم توی ایران و اندونزی یا چین نیست. مردم به شکلهای متفاوت و مختلفی واکنش نشون میدن و حتی احساساتشون رو به شکل متفاوت درک میکنن.
مرتبط: